FAQ | Unilabs Nederland Skip to main content

VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vindt u een overzicht met de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder!

Wat is het voordeel om een Covid-19 test via Unilabs te laten doen?

Bij Unilabs hebben we meer dan 30 jaar ervaring met diagnostiek. Bovendien kunnen we snel schakelen en bieden we landelijke dekking, zodat resultaten snel bekend zijn en u de juiste stappen kunt ondernemen. Tevens beschikken we over een RIVM-geaccrediteerd laboratorium, volledig AVG-proof en bovendien is onze locatie van Saltro ISO 27001 gecertificeerd. Dit alles maakt ons een betrouwbare partner in de diagnostiek.

Is de PCR test betrouwbaar?

Ja. De PCR test wordt gezien als de gouden standaard onder de corona testen. De afname van het uitstrijkje wordt gedaan door onze speciaal opgeleide medewerkers. Bovendien is ons laboratorium geaccrediteerd door het RIVM voor het doen van corona tests.

Kan ik mijn kinderen ook laten testen op het coronavirus?

Ja, dat kan. Kinderen volgen dezelfde testprocedure als volwassenen.

Ik wil op reis. Bij welke test krijg ik een reisverklaring?

Als u naar het buitenland reist, raden we aan een PCR-test af te nemen. Bij een negatieve uitslag krijgt u een Engelstalig reiscertificaat.

Ik heb de uitslag ontvangen en wil hier meer over weten

Heeft u vragen over de uitslag? Onze experts kijken graag met u mee. Wij beschikken over eigen artsen die meer uitleg geven over de uitslag waar nodig.

Hoe lang duurt het afnemen van een coronatest ongeveer?

Over het algemeen neemt het afnemen van een coronatest niet meer dan 10 minuten in beslag.

Hoe lang duurt het voordat de uitslag van mijn test bekend is?

De omlooptijden verschillen per locatie, maar vanwege ons uitgebreide netwerk is er altijd een testlab in de omgeving. Waar in Nederland u ook een test laat afnemen, bij Unilabs ontvangt u de uitslag altijd binnen 24 uur. Indien nodig bieden tevens wij de mogelijkheid tot het opzetten van een fast-lanetraject voor transport en analyse.

Wat moet ik doen als de uitslag van mijn test positief is?

Als de test positief is betekent dit dat u COVID-19 hebt. Uw testuitslag zal dan gedeeld worden met de GGD. Zij nemen contact met u op voor een bron- en contactonderzoek.

De GGD informeert u ook over de isolatie. Isolatie kan thuis zijn (thuisisolatie). Mensen die ziek zijn en behandeld worden in een ziekenhuis, gaan in het ziekenhuis in isolatie.

Als uit de test blijkt dat u wel COVID-19 hebt, blijven ook huisgenoten zonder klachten thuis. Ook personen die werken in de vitale sector of met een cruciaal beroepen blijven thuis. Voor deze groepen kan een uitzondering gemaakt worden in overleg met de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de bedrijfsarts en alleen als zij geen klachten hebben. Meer informatie over de leefregels thuis en wat u moet doen als u COVID-19 hebt, vindt u hier op de site van het RIVM.

Waar vind ik meer informatie over het coronavirus?

Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM. Heeft u vragen na een testuitslag? Dan kunt u ook altijd bij onze artsen terecht.

Hoe werkt de antistoffentest?
  1. U ontvangt uw bestelling op het ingevulde adres via brievenbuspost (één set) of pakketpost (meerdere sets)
  2. Volg stap voor stap de online instructie op registeren.medlon.nl
  3. Alleen een vingerprik is nodig
  4. De test doet u gewoon thuis wanneer het u schikt. Let op: het bloed in de buis blijft maximaal 5 dagen goed na bloedafname (bij een temperatuur tussen de 4 en 25 graden)
  5. Verzend de retourenvelop met buisje op werkdagen als brievenbuspost. I.v.m. de houdbaarheid de envelop graag op de dag van bloedafname versturen
  6. Binnen enkele dagen ontvangt u een sms waarmee u de uitslagen online kunt zien
Voldoen jullie bij een positief testresultaat aan de Meldplicht aan de GGD?

Wij geven positieve testresultaten door aan de GGD zodat zij kunnen starten met het bron- en contactonderzoek en de informatie kunnen opnemen in de landelijke statistieken. Wij zijn via een beveiligde verbinding verbonden met de GGD en voldoen aan de AVG richtlijnen.

Wat gebeurt er bij een positieve uitslag?
  • U wordt door ons gebeld
  • Wij geven uw positieve testuitslag door aan de GGD zodat zij u op kunnen nemen in het bron- en contactonderzoek
  • Positief geteste personen moeten gelijk thuis in quarantaine net zoals huisgenoten en eventuele directe collega’s
  • Volg de richtlijnen van het RIVM

Welcome to the Unilabs Website

Continue to the main Corporate Website

OR: Select a Unilabs Country Website from the list below