Onze historie | Unilabs Nederland Skip to main content

Wie we zijn

Bij Unilabs zetten we ons iedere dag in om voor iedereen een gezondere toekomst te realiseren. We begrijpen dat het nemen van weloverwogen gezondheidskeuzes begint met betrouwbare inzichten, en wij zijn de organisatie om deze te leveren.

Unilabs in 20 seconden

Unilabs is een van de grootste diagnostische aanbieders in Europa en de enige aanbieder die laboratoriumonderzoek, beeldvorming en pathologie-specialismen binnen één groep aanbiedt.

AANTAL CENTRA VOOR BEELDVORMENDE TECHNIEKEN

AANTAL CENTRA VOOR BEELDVORMENDE TECHNIEKEN

>180

AANTAL MEDEWERKERS

AANTAL MEDEWERKERS

>13.500

AANTAL ARTSEN

AANTAL ARTSEN

1360

INTERNATIONALE LABORATORIA

INTERNATIONALE LABORATORIA

210

BEELDVORMENDE ONDERZOEKEN PER JAAR

BEELDVORMENDE ONDERZOEKEN PER JAAR

>5 MILJOEN

OMZET PER JAAR MEER DAN

OMZET PER JAAR MEER DAN

~1,6

MILJARD

LABORATORIUMTESTEN PER JAAR

LABORATORIUMTESTEN PER JAAR

221 MILJOEN

Onze Geschiedenis

Opricht in 1987 als drie diagnostische laboratoria in Zwitserland, is Unilabs sindsdien snel gegroeid door een strategie van het overnemen van hoogwaardige laboratoria in heel Europa. In 2007 fuseerde Unilabs met het belangrijke beeldvormingsdiagnostiekbedrijf Capio, dat actief was in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Deze fusie positioneerde Unilabs als de onbetwiste Europese leider in diagnostiek.

We zijn blijven groeien in onze bedrijfsactiviteiten en ons portfolio van geavanceerde diensten op het gebied van diagnostiek, waardoor we van een Europees bedrijf zijn uitgegroeid tot een wereldwijde operator, en we hebben nieuwe aanbiedingen geïntroduceerd op het gebied van genetische geneeskunde en pathologie.

Tijdlijn

 

1987-1990

Oprichting

Unilabs wordt opgericht in 1987 door de overname van drie Zwitserse laboratoria die voorheen eigendom waren van het in de VS gevestigde Corning. Unilabs verwerft een laboratorium in Italië en drie laboratoria in Spanje.

1991-1997

Eerste Centrale Laboratorium

Unilabs verwerft nog twee laboratoria in Zwitserland en richt het eerste Centrale Laboratorium op, dat diensten verleent aan vier particuliere en twee openbare ziekenhuizen.

1998-2006

Verdere Europese expansie

Na de beursgang in 1997 betreedt Unilabs Frankrijk en Portugal en doet verdere overnames in Italië. Nationale consolidatie gaat door in Zwitserland.

2007-2014

Transformerende deal

De fusie met Capio Diagnostics creëert een toonaangevend pan-Europees diagnostiekbedrijf. Overnames in Frankrijk, Portugal, Zwitserland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

2014-2021

Worden van de Europese leider

Unilabs wordt de Europese leider in geïntegreerde diagnostische diensten. In 2017 versnelt het eigendom van Apax Funds de organische groei van Unilabs.

2018

Unilabs in Nederland

Sinds april 2018 is Unilabs in Nederland gevestigd. Unilabs heeft sindsdien verschillende Nederlandse laborganisaties overgenomen:

2018 Medlon

2020 Saltro

2021 SHO

2021-2022

Worden van de Europese leider

Unilabs wordt overgenomen door A.P Moller Holding met goedkeuring van de meerderheidseigenaar, Apax Partners. Unilabs maakt nu deel uit van A.P Moller Holding in Denemarken, opgericht en geleid door de familie Maersk.

Door onze uitgebreide reeks locaties en diensten te combineren met onze unieke CARE BIG-filosofie, bevordert Unilabs diagnostische expertise en diensten over de hele wereld. Onze missie is om bij het hart en het begin van alle effectieve behandelingsbeslissingen te zijn.

Onze diensten

Unilabs combineert expertise op het gebied van laboratoriumonderzoek, radiologie en pathologie om antwoorden te bieden op diagnostische vraagstukken in alle medische disciplines. Ons dienstenaanbod omvat elk diagnostisch aspect, waaronder:

  • Laboratoriumgeneeskunde
  • Cel Pathologie
  • Medische beeldvorming
  • Specialiteitstesten
  • Diensten voor geneesmiddelenontwikkeling
  • Voortplantingsgeneeskunde en Genetica

Welcome to the Unilabs Website

Continue to the main Corporate Website

OR: Select a Unilabs Country Website from the list below